Δροσιστικό γκασπάτσο αλλά με καρότο για λιγότερες θερμίδες, πλούσιο σε βιταμίνες και ιδανικό ακόμη και για ρόφημα!
101 θερμίδες/μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 ¼ φλιτζάνια παγωμένο φρέσκο χυμό καρότου
- 1 φλιτζάνι τριμμένο καρότο χοντροκομμένο
- ⅓ φλιτζάνι ψιλοκομμένο καρότο
- 1 ½ φλιτζάνι ολόκληρα ντοματάκια cherry
- ⅓ φλιτζάνι ψιλοκομμένα ντοματάκια cherry
- 1 ½ φλιτζάνια ψιλοκομμένο αγγουράκι, συν ⅓ φλιτζάνι ακόμα
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 κουταλιά της σούπας ξίδι
- Μερικές σταγόνες ταμπάσκο
- ½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαρούλι
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τον χυμό καρότου και το καρότο να πάρουν βράση σε μία κατσαρόλα.
- Χαμήλωσε τη φωτιά και σκέπασε την κατσαρόλα.
- Άφησέ το να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
- Βγάλε το καπάκι και άφησε το υγρό να κρυώσει.
- Ανακάτεψε τα ντοματίνια, το κομμένο αγγούρι, το κρεμμύδι, το ξύδι, το ταμπάσκο, το μπούκοβο και το μείγμα χυμού καρότου στο μπλέντερ για 1,5 λεπτό ή μέχρι να λιώσουν τελείως.
- Αν θέλεις, μπορείς να ρίξεις αλάτι και πιπέρι.
- Άφησέ το στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Βάλε το ψιλοκομμένο καρότο σε ένα μικρό μπολ και τοποθέτησέ το σε φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 1 λεπτό μέχρι να μαλακώσει.
- Μετέφερε το σε ένα μεσαίο μπολ και πρόσθεσε τα ψιλοκομμένα ντοματίνια, το αγγούρι, το μαρούλι και το λάδι.
- Ανακάτεψέ τα πολύ καλά και αλατοπιπέρωσε εάν θέλεις.
- Μοίρασε τη σούπα σου σε μπολ.
- Σέρβιρε μαζί με ψιλοκομμένη σαλάτα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ