Fish & Chips στο φούρνο

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Fish & Chips στο φούρνο για να μειώσεις ακόμα πιο πολύ τις θερμίδες! Αλλά και να μην αποχωριστείς την αγαπημένη σου συνταγή.
Θερμίδες: 325 (μαζί με τις πατάτες)

Συστατικά

  • Σπρέι μαγειρικής
  • 750 γραμμ. μικρές πατάτούλες
  • 4 κουταλάκια του γλυκού λάδι
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού τσίλι
  • 2 φλιτζάνια νιφάδες καλαμποκιού (κορνφλέικς)
  • 1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 μεγάλα ασπράδια αυγών χτυπημένα
  • μισό κιλό μπακαλιάρος κομμένος σε 4 μερίδες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέμανε το φούρνο στους 200° C .
  • Ψέκασε ένα μεγάλο ταψί με το σπρέι.
  • Βάλε τις πατάτες μέσα σε ένα σουρωτήρι.
  • Τρίψ’ τες καλά και ξέπλυνέ τες με κρύο νερό και σκούπισε τες με μια πετσέτα.
  • Κόψε τις πατάτες σε μισοφέγγαρα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε τις πατάτες με το λάδι και τα 3/4 κουταλάκι του γλυκού από το καρύκευμα.
  • Άπλωσε τες στο ταψί και βάλ’ τες στη χαμηλή θέση του φούρνου για να ψηθούν.
  • Ψήσε για 30-35 λεπτά, γυρίζοντάς τες κάθε 10 λεπτά.
  • Παράλληλα, σε ένα μπλέντερ άλεσε τα δημητριακά και μετάφερε τα σε ένα ρηχό πιάτο.
  • Σε ένα άλλο πιάτο, ανακάτεψε το αλεύρι, το υπόλοιπο 3/4 κουταλάκι του γλυκού από το καρύκευμα και το αλάτι.
  • Και σε ένα τρίτο πιάτο, βάλε τα ασπράδια αυγού.
  • Πανάρισε τον μπακαλιάρο πρώτα με το μείγμα αλευριού.
  • Μετά βούτηξε τον μέσα στα ασπράδια αυγού.
  • Τέλος πέρνα και τις 2 πλευρές από τα δημητριακά.
  • Άλειψε και τις 2 πλευρές με λάδι και βάλ’ τον μέσα στην έτοιμη σχάρα.
  • Ψήσε το ψάρι στην ψηλή θέση του φούρνου για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164