Μπακαλιάρος με φέτα και ντομάτα

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Παραδοσιακή συνταγή με μπακαλιάρο ψητό για λιγότερες θερμίδες. Η φέτα με τη ντομάτα θα δώσουν έξτρα απόλαυση στον ουρανίσκο σου!
Θερμίδες: 247

Συστατικά

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 1/2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3 φλιτζάνια ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 1/4 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκια ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι
  • 3/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Λίγο μπούκοβο
  • 4 μέτρια φιλέτα μπακαλιάρου
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος ​​μαϊντανός
  • 1/2 κούπα τριμμένη φέτα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 ° C .
  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι που μπαίνει και στο φούρνο πρόσθεσε το λάδι και σόταρε το κρεμμύδι για 5 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
  • Πρόσθεσε τη ντομάτα, το κρασί, το 1 κουταλάκι ρίγανη, το ξύδι, το 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το κόκκινο πιπέρι.
  • Άφησε τα να σιγοβράσουν για 3 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  • Πασπάλισε το μπακαλιάρο με τα υπόλοιπα 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
  • Βάλε το μπακαλιάρο μέσα στο μείγμα ντομάτας .
  • Ψήσε στους 200 ° C για 18 λεπτά.
  • Πασπάλισε με το υπόλοιπο 1 κουταλάκι ρίγανη, μαϊντανό, φέτα.

Tip

Για έξτρα απόλαυση, ψήσε το μπακαλιάρο σου σε λαδόκολλα!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164