Παραδοσιακή συνταγή με μπακαλιάρο ψητό για λιγότερες θερμίδες. Η φέτα με τη ντομάτα θα δώσουν έξτρα απόλαυση στον ουρανίσκο σου!
Θερμίδες: 247
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 1/2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 3 φλιτζάνια ψιλοκομμένη ντομάτα
- 1/4 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
- 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκια ρίγανη
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι
- 3/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Λίγο μπούκοβο
- 4 μέτρια φιλέτα μπακαλιάρου
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
- 1/2 κούπα τριμμένη φέτα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 ° C .
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι που μπαίνει και στο φούρνο πρόσθεσε το λάδι και σόταρε το κρεμμύδι για 5 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
- Πρόσθεσε τη ντομάτα, το κρασί, το 1 κουταλάκι ρίγανη, το ξύδι, το 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το κόκκινο πιπέρι.
- Άφησε τα να σιγοβράσουν για 3 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
- Πασπάλισε το μπακαλιάρο με τα υπόλοιπα 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
- Βάλε το μπακαλιάρο μέσα στο μείγμα ντομάτας .
- Ψήσε στους 200 ° C για 18 λεπτά.
- Πασπάλισε με το υπόλοιπο 1 κουταλάκι ρίγανη, μαϊντανό, φέτα.
Tip
Για έξτρα απόλαυση, ψήσε το μπακαλιάρο σου σε λαδόκολλα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ