Μεξικάνικη σαλάτα χωρίς φασόλια δεν θα μπορούσε να γίνει! Η συνταγή αυτή θα σε αφήσει άφωνη με τις διαφορετικές και εξωτικές της γεύσεις.
Θερμίδες: 290
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/4 φλιτζάνι ξίδι
- 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα chili
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
- 8 φλιτζάνια χοντροκομμένο μαρούλι
- 2 φλιτζάνια μαγειρεμένο κουσκούς ολικής αλέσεως
- 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 1/2 φλιτζάνι κατεψυγμένα πράσινα φασόλια
- 1/2 φλιτζάνι μαύρα φασόλια σε κονσέρβα
- 1 λάιμ , κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο τυρί τριμμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για τη σάλτσα, σε ένα βαζάκι βάλε το ξίδι, το κόλιαντρο, το λάδι, τη σάλτσα chili, το σκόρδο και το αλάτι με το πιπέρι.
- Σφράγισέ το καλά και ανακίνησέ το μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.
- Βάλε το μαρούλι σε ένα μεγάλο πιάτο.
- Σε 1 φλιτζάνι νερό μαγείρεψε 3/4 φλιτζανιού κουσκούς για 8 λεπτά.
- Όταν βράσει το κουσκούς, αφαίρεσε από τη φωτιά και άφησε το σκεπασμένο για 5 λεπτά.
- Ανακάτεψε το κουσκούς με 1 κουταλιά της σούπας από τη σάλτσα.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τις ντομάτες με το γλυκό πιπέρι.
- Ανακάτεψε με το μαρούλι, το μείγμα ντομάτας, το κουσκούς, τα πράσινα και τα μαύρα φασόλια και το λάιμ.
- Ρίξε πάνω και την υπόλοιπη σάλτσα και πασπάλισε με το φρέσκο τυρί.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ