Μια γευστική παραλλαγή του ραγού χωρίς κρέας για αυτές τις μέρες της νηστείας.
θερμίδες: 289
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 3 φλιτζάνια κομμένο σε λεπτές φέτες πράσο
- 1 φλιτζάνι καρότο σε φέτες
- 3 σκελίδες λιωμένες σκόρδο
- 3 φλιτζάνια βρασμένα φασόλια cannellini
- 2 1/2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μάραθο
- 2 φλυτζάνια κομμένες σε κύβους κόκκινες πατάτες
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
- 3/4 φλιτζάνι νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κονσέρβα ντομάτες σε κύβους με βασιλικό, σκόρδο, ρίγανη
- 1 3/4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
- 1 πακέτο καρδιές αγκινάρας
- 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο σέσκουλο
Για το γαρνίρισμα
- 1 φλιτζάνι βραστό νερό
- 6 λιαστές ντομάτες χωρίς λάδι
- 3 φλιτζάνια τριμμένο μάραθο
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κίτρινη πιπεριά
- 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
- 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
Για το ραγού: Ζέστανε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το πράσο, το καρότο και το σκόρδο.
Κάλυψε και μαγείρεψε για 5 λεπτά.
Βάλε τα πράσα, τα φασόλια και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα σέσκουλα σε χύτρα ταχύτητας να μαγειρευτούν.
Μόλις είναι έτοιμα, πρόσθεσε τα σέσκουλα και άφησε να πάρουν μια βράση.
Για να φτιάξεις τη γαρνίρισμα: Βάλε μέσα στο νερό που βράζει τις λιαστές ντομάτες.
Άφησε τες 15 λεπτά να μαλακώσουν.
Στράγγιξε τες και κόφ’ τες.
Ανακάτεψε τις λιαστές ντομάτες και τα υπόλοιπα συστατικά και άφησέ τα για 30 λεπτά.
Για να σερβίρεις, βάλε σε βαθύ πιάτο μια μερίδα από τις αγκινάρες και γαρνίρισε με λιαστές ντομάτες.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ