Μανιτάρια Portobello με διάφορα λαχανικά και σπανάκι! Αυτή η συνταγή θα σε συναρπάσει…
θερμίδες: 240
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 μανιτάρια Portobello
- 4 κουτ . ελαιόλαδο
- 2 πράσα σε λεπτές φέτες
- 6 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
- 450 γραμμ. φρέσκο σπανάκι baby
- 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
- 1 φλιτζάνι πληγούρι
- 2 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
- 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 ° C.
- Ψέκασε ένα ταψί με σπρέι μαγειρικής.
- Ψέκασε την επιφάνεια των μανιταριών με σπρέι μαγειρικής και πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι.
- Βάλε τα μανιτάρια προς τα κάτω στο ταψί.
- Ψήσε 10 λεπτά ή μέχρι τα μανιτάρια να μαλακώσουν.
- Γύρισε τα μανιτάρια από την άλλη πλευρά.
- Παράλληλα, ζέστανε 2 κουταλιές λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Πρόσθεσε τα πράσα, το σκόρδο, το θυμάρι και σόταρε τα 4 λεπτά.
- Πρόσθεσε 2 μεγάλες χούφτες σπανάκι και μαγείρεψε 8 με 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
- Γέμισε τα μανιτάρια με το μείγμα από σπανάκι, πιέζοντας τη γέμιση ελαφρά προς τα κάτω με το κουτάλι.
- Ψήσε για 25 λεπτά.
- Μαγείρεψε το πληγούρι σε μια μεγάλη κατσαρόλα μέσα σε αλατισμένο νερό που βράζει για 20 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
- Στράγγιξε και βάλ’ το σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ανακάτεψε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
- Σέρβιρε τα μανιτάρια με μία κουταλιά πληγούρι (1/2 φλιτζάνι) πάνω από κάθε μανιτάρι.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ