Μια light εκδοχή καλτσόνε που μπορείς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα. Το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει!
θερμίδες: 240
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 112 γραμμ. μικρές κόκκινες πατάτες, κομμένες σε κομμάτια
- 2 φλιτζάνια λάχανο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι μικρό κρεμμύδι , ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 ½ κουτ. ρίγανη
- 1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
- 8 χοντροκομμένες χωρίς κουκούτσι ελιές Καλαμών
- 2 κουτ . ξίδι από κόκκινο κρασί
- 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 1 συσκευασία έτοιμη ζύμη για πίτσα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράσε τις πατάτες για 8 με 10 λεπτά.
- Με μία τρυπητή κουτάλα βγάλε τις πατάτες στην άκρη.
- Στο ίδιο νερό, ρίξε το λάχανο και μαγείρεψε 3-4 λεπτά να μαλακώσει.
- Στράγγιξε και άφησε το στην άκρη.
- Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Πρόσθεσε το κρεμμύδι και μαγείρεψε 5 λεπτά.
- Πρόσθεσε το σκόρδο και τη ρίγανη και τηγάνισε για 1 λεπτό.
- Πρόσθεσε τις ντομάτες και άφησέ τες να σιγοβράσουν για 5 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους.
- Πρόσθεσε τις ελιές και το ξίδι και μαγείρεψε 3 λεπτά ακόμα.
- Αφαίρεσε από τη φωτιά και ανακάτεψε απαλά το μαϊντανό, τις πατάτες, το λάχανο και αλατοπιπέρωσε.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200° C και ψέκασε ένα ταψί με σπρέι μαγειρικής.
- Χώρισε τη ζύμη σε 8 κομμάτια και άνοιξε το κάθε κομμάτι σε κύκλο περίπου 20 εκατοστά διάμετρο.
- Βάλε 1/2 φλιτζάνι γέμισης στο μισό του κάθε κύκλου και δίπλωσε τη ζύμη.
- Χάραξε 3 μικρές σχισμές στην κορυφή κάθε καλτσόνε.
- Βάλε στο ταψί και άλειψε με λάδι.
- Ψήσε 20 έως 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ