Δροσερή σαλάτα με ζυμαρικά και σάλτσα πέστο που μπορείς να την επιλέξεις και ως κύριο γεύμα σου!
θερμίδες: 300
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ¼ φλιτζάνι καβουρδισμένοι ηλιόσποροι ανάλατοι (ή αντίστοιχη ποσότητα κουκουνάρι)
- 4 φλιτζάνια ρόκα
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 375 γραμμάρια μικρά ζυμαρικά (πένες, βίδες κλπ)
- 1 φλιτζάνι σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα
- 1 μικρή κίτρινη πιπεριά κομμένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 φλιτζάνια γάλα καρύδας
- ¼ φλιτζάνι μαργαρίνη
- ¼ φλιτζάνι αλεύρι
- ¾ φλιτζάνι ντομάτες cherry κομμένες
- Φύλλα ρόκας για γαρνίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπλέντερ, πολτοποίησε τους ηλιόσπορους.
- Έπειτα πρόσθεσε τη ρόκα και συνέχισε να πολτοποιείς.
- Πρόσθεσε το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το αλάτι, και ανακάτεψε.
- Ρίξε το ελαιόλαδο σε σταθερή ροή μέχρι να αναμιχθεί με τα άλλα υλικά και να γίνει η πέστο.
- Μαγείρεψε τα ζυμαρικά και 1 λεπτό πριν το τέλος, ρίξε τα μέσα στα σπαράγγια και την κίτρινη πιπεριά για να μαλακώσουν.
- Ενώ βράζεις τα ζυμαρικά, ζέστανε το γάλα καρύδας και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
- Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώσε τη μαργαρίνη και έπειτα πρόσθεσε το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως, μαγειρεύοντας για 1 λεπτό.
- Ρίξε ⅓ από το γάλα καρύδας στην κατσαρόλα με τη μαργαρίνη, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Μόλις πήξει, πρόσθεσε ακόμα ⅓ φλιτζάνι και επανάλαβε μέχρι το γάλα να πήξει τελείως.
- Πρόσθεσε την pesto μέσα στο γάλα και ανακάτεψε καλά.
- Ανακάτεψε τη σάλτσα με τα καυτά ζυμαρικά, τα λαχανικά και τα ντοματίνια.
- Για γαρνιτούρα χρησιμοποίησε λίγα φύλλα ρόκας.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ