Σαλάτα με κριθαράκι και φασολάκια

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Δημιούργησε με τα παρεξηγημένα φασόλια μια σαλάτα με φρέσκα λαχανικά και πολλά μυρωδικά. Το κριθαράκι θα δώσει στην συνταγή σου μια διαφορετική γεύση.
θερμίδες: 187

Συστατικά

  • 3/4 φλιτζάνι κριθαράκι
  • 340 γραμμ φρέσκα φασολάκια καθαρισμένα και κομμένα
  • 280 γραμμ κατεψυγμένα φασόλια ενταμάμε
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο αγγούρι
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
  • 1/4 φλιτζάνι ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι κομμένες στη μέση
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
  • 3 κουτ. της σούπας ξίδι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκια ​​ρίγανη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαγείρεψε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  • 3 λεπτά πριν το τέλος πρόσθεσε τα πράσινα φασόλια και τα edamame.
  • Στράγγιξέ τα και ξέπλυνε με κρύο νερό.
  • Στράγγιξε και πάλι.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα ζυμαρικά με τα φασόλια μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Κλείσε το μπολ από πάνω και άφησε τα να μαριναριστούν για 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Άφησε το να κρυώσει και μετά σέρβιρε.

Tip

Μπορείς να αντικαταστήσεις το κριθαράκι και με πατάτα

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164