Γευστική ελαφριά πουτίγκα με λεμόνι που θα βασανίσει γλυκά τον ουρανίσκο σου!
θερμίδες: 185
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/3 κούπας για κάθε χρήση αλεύρι
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι γάλα χαμηλό σε λιπαρά
- 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ξύσμα λεμονιού
- 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
- 2 μεγάλοι κρόκοι αυγών
- 3 μεγάλα ασπράδια αυγών
- Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 ° C.
- Ψέκασε με σπρέι μαγειρικής 8 φορμάκια για κέικ και τοποθέτησέ τα μέσα σε ένα μεγάλο ταψί. Βράσε σε μια κατσαρόλα νερό.
- Ανακάτεψε 3/4 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη, αλεύρι και αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ.
- Κάνε μια λακούβα στο κέντρο τους.
- Ρίξε στη λακούβα το γάλα, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, το βούτυρο και τους κρόκους αυγών και ανακάτεψε καλά μέχρι να λιώσουν.
- Χτύπησε τα ασπράδια αυγών σε ένα μπολ με ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
- Σταδιακά πρόσθεσε το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη και συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να σφίξουν.
- Ρίξε τα ασπράδια μέσα στη ζύμη ανακατεύοντας απαλά.
- Χώρισε το μείγμα ομοιόμορφα στα φορμάκια και βάλτα στο ταψί.
- Βάλε το ταψί στο φούρνο και προσεκτικά χύσε αρκετό βρασμένο νερό να φτάσει σχεδόν στη μέση τα φορμάκια.
- Ψήσε τα κεκάκια μέχρι να ροδίσουν και να μπορούν να βγουν από τα φορμάκια, περίπου 25 – 30 λεπτά.
- Άσε τα φορμάκια να κρυώσουν για 15 λεπτά.
- Πασπάλισε με ζάχαρη άχνη και σέρβιρε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ