Συνταγή για σπιτικά κοτοπιτάκια

1 ώρα και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το κοτόπουλο είναι η αγαπημένη τροφή μικρών και μεγάλων. Σήμερα, το τυλίγουμε σε φύλλο και ετοιμάζουμε μαζί τα πιο λαχταριστά κοτοπιτάκια που έχεις φτιάξει. Εύκολα και πεντανόστιμα!

Συστατικά

  • 1 πακέτο (500 γρ) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αβγά
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κρόκος αβγού με λίγο νερό, για το ψήσιμο
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 700 γρ. κοτόπουλο στήθος, χωρίς κόκκαλο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • Λίγο μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, αλάτι, κόκκινο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, αδειάζεις το αλεύρι και ρίχνεις στη μέση το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια.
  • Προσθέτεις και το γιαούρτι και ζυμώνεις τη ζύμη σου καλά, για να αποκτήσει ελαστικότητα και να μην κολλάει.
  • Ρίχνεις λίγο αλεύρι σε μια καθαρή επιφάνεια και ανοίγεις τη ζύμη σε φύλλο.
  • Χρησιμοποίησε ένα κουπάτ ή ένα φλιτζάνι για να κόψεις το φύλο σε στρογγυλά κομμάτια.
  • Σε ένα τηγάνι, σοτάρεις, το κρεμμύδι με το κοτόπουλο. Μόλις το κοτόπουλο μπει σε κατάσταση βρασμού, σβήνεις με το λευκό κρασί.
  • Ρίχνεις μέσα σιγά-σιγά τις σταφίδες, το μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Το απομακρύνεις από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο, προσθέτεις την κρέμα γάλακτος.
  • Σε ένα μπολ, μεταφέρεις το έτοιμο κοτόπουλο.
  • Βάζεις ένα κουταλάκι από τη γέμιση σε κάθε φύλλο και το διπλώνεις προσεκτικά, ώστε να σχηματίσει μισοφέγγαρο.
  • Πατάς με ένα πιρούνι τις άκρες, ώστε να κολλήσει το κοτοπιτάκι.
  • Τοποθετείς τα κοτοπιτάκια σε ρηχό λαδωμένο ταψί και τα περνάς με ένα πινέλο με κρόκο αβγού.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς C.

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164