Πικάντικο κοτόπουλο με πολλά μπαχαρικά και μυρωδικά που θα φέρει αρώματα Ανατολής στην κουζίνα σου.
Θερμίδες: 169
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φλούδα λάιμ
- 1/4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λάιμ
- 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο μπαχάρι
- 1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
- 1-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο πιπέρι jalapeño
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 6 (450 γραμμάρια) μπουτάκια κοτόπουλου, κομμένα σε κομμάτια χωρίς κόκαλα και πέτσα
- 3 στήθη κοτόπουλου, κομμένα στη μέση χωρίς κόκαλα και πέτσα
- Σπρέι μαγειρικής
- Μαϊντανός (προαιρετικά)
- Φέτες λάιμ (προαιρετικά)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε τα πρώτα 13 υλικά σε ένα μπλέντερ μέχρι να αναμειχθούν καλά.
- Ρίξε το μείγμα σε ένα μεγάλο σακουλάκι πλαστικό (τύπου zip-top) και πρόσθεσε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι.
- Σφράγιζε το σακουλάκι και άφησέ το να μαριναριστεί 1-2 ώρες στο ψυγείο, γυρίζοντας πλευρά περιστασιακά.
- Ετοίμασε το φούρνο ή τη σχάρα.
- Αφαίρεσε το κοτόπουλο από τη σακούλα και πέταξε τη μαρινάδα.
- Ψήσε το κοτόπουλο, καλυμμένο, σε μια επιφάνεια ήδη ψεκασμένη με σπρέι μαγειρικής για 5 λεπτά, γυρίζοντάς το από κάθε πλευρά.
- Γαρνίρησε με μαϊντανό και φέτες λάιμ αν θέλεις.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ