Ψάχνεις μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσεις τα σπαράγγια; Δοκίμασε αυτή τη συνταγή με τα ζυμαρικά και το προσούτο. Θα σε ξετρελάνει!
θερμίδες: 208
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 230 γραμμάρια ζυμαρικά κατσαρά ή μακαρόνια
- 3 φλιτζάνια σπαράγγια
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- 57 γραμμάρια προσούτο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι κομμένο σε λεπτές φέτες κρεμμύδια
- 6 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα light
- 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο εστραγκόν
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Λίγο αλάτι
- 1 κούπα ντομάτα κομμένη σε κύβους
- 1/3 γεμάτο φλιτζάνι τυρί πεκορίνο Romano ή ελληνικό πεκορίνο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, παραλείποντας το αλάτι. Πρόσθεσε τα σπαράγγια 2 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος.
- Στράγγιξε και ξέπλυνε με κρύο νερό.
- Ζέστανε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και πρόσθεσε το ελαιόλαδο.
- Πρόσθεσε το προσούτο και μαγείρεψε για 6 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανό, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Αφαίρεσε το προσούτο από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και άφησε το υγρό του.
- Στράγγιξε το προσούτο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Πρόσθεσε τα κρεμμυδάκια μέσα στο υγρό που άφησες στο τηγάνι και μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό ή μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας συχνά.
- Ανακάτεψε τη μαγιονέζα, τη φλούδα λεμονιού, το εστραγκόν, το χυμό, το πιπέρι και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ανακάτεψε πολύ καλά τα ζυμαρικά, τα σπαράγγια, τα 3/4 προσούτο, τα κρεμμύδια, τη ντομάτα και το τυρί.
- Σέρβιρε κάθε μερίδα, γαρνίροντας με το υπόλοιπο προσούτο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ