Ταλιατέλες με γεύση σπανάκι και κρέμα από γιαούρτι και πολλά λαχανικά που θα δώσουν μια πρωτόγνωρη νοστιμιά στο πιάτο σου.
Θερμίδες: 249/μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 225 γραμμάρια ζυμαρικά/ταλιατέλες με σπανάκι
- Σπρέι μαγειρικής με λάδι από λαχανικά
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- 1 μεσαίο κολοκυθάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 μεσαία κίτρινη κολοκύθα κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1 μικρή κόκκινη πιπεριά χωρίς τους σπόρους, καθαρισμένη και κομμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1/4 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου light
- 1/2 φλιτζάνι άπαχο ελληνικό γιαούρτι
- 1/4 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα χαμηλή σε λιπαρά
- 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος light
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στράγγιξε.
- Ψέκασε ένα τηγάνι με σπρέι μαγειρικής και ζέστανε σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.
- Πρόσθεσε λάδι και μετά το κολοκύθι, την κίτρινη κολοκύθα, την πιπεριά και το σκόρδο.
- Χαμήλωσε τη φωτιά και μαγείρεψε μέχρι να μαλακώσει η πιπεριά, 2-3 λεπτά.
- Πρόσθεσε το ζωμό και μαγείρεψε μέχρι όλα τα λαχανικά να μαλακώσουν, 3 με 4 λεπτά.
- Αφαίρεσε από τη φωτιά και πρόσθεσε τα ζυμαρικά, το γιαούρτι, το βασιλικό, το τυρί, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι με το πιπέρι.
- Ανακάτεψε και σέρβιρε.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ