Ένα σάντουιτς ελαφρύ με αυγό και σαλάτα που θα σε ξεπεινάσει την ώρα που είσαι στην παραλία.
Θερμίδες: 262
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 αυγά
- 1/3 φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
- 1 πρέζα πιπέρι
- 1/4 φλιτζάνι φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κοτσάνι σέλινο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
- 8 μεγάλα φύλλα μαρουλιού
- 8 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα βράσε τα αυγά για 5 λεπτά.
- Αφαίρεσε από τη φωτιά την κατσαρόλα κι άφησέ τα στην άκρη με το καπάκι επάνω για 5 λεπτά.
- Χύσε το νερό και ρίξε στα αυγά παγωμένο νερό για 5 λεπτά.
- Καθάρισέ τα και βάλτα σε ένα μεσαίο μπολ.
- Λιώσε τα αυγά με ένα πιρούνι και ανακάτεψέ τα με το γιαούρτι μέχρι να γίνουν αλοιφή.
- Ανακάτεψε και με το χυμό λεμονιού και το πιπέρι και μετά με το κρεμμύδι, το σέλινο και τον άνηθο .
- Ψήσε 2 φέτες ψωμί και άλειψε μέσα την αυγοσαλάτα.
- Σέρβιρε με 2 φύλλα μαρουλιού σε κάθε μία.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ