Σαλάτα με ρεβίθια και φασόλια όταν ο χρόνος είναι πολύτιμος και βιάζεσαι.
θερμίδες: 250
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κονσέρβες κόκκινα φασόλια πλυμένα και στραγγισμένα
- 1 κονσέρβα ρεβίθια πλυμένα και στραγγισμένα ή 1 ½ φλιτζάνια βρασμένα ρεβίθια
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 2 κοτσάνια σέλινο, κομμένο σε φέτες
- 1 ώριμη κόκκινη ντομάτα, ψιλοκομμένη
- 1 μέτριο αγγούρι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
- ¾ φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο ή δυόσμο
- ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- ¼ κούπας χυμό λεμονιού
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- ¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- μικρή πρέζα νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ σερβιρίσματος, ανακάτεψε το έτοιμα φασόλια, τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το σέλινο, τη ντομάτα, το αγγούρι, το μαϊντανό και τον άνηθο (ή δυόσμο).
- Για τη σάλτσα λεμονιού:
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε ελαφρά το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το αλάτι και τις νιφάδες πιπεριού μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
- Ρίξε το dressing πάνω από το μείγμα φασολιών και λαχανικών και ανακάτεψε καλά.
- Σέρβιρε αμέσως ή άφησέ το να μαριναριστεί στο ψυγείο για μια-δυο ώρες ή περισσότερο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ