Φτιάξε ρολάκια με προσούτο και γέμιση απο γλυκοπατάτα και εντυπωσίασέ τους όλους! Αγόρασε εδώ τα υλικά σου!
θερμίδες: 167/μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μεγάλη γλυκοπατάτα κομμένη σε λωρίδες
- 12 φέτες προσούτο, κομμένες στη μέση
- 3 κουταλιές της σούπας τυρί κατσικίσιο
- 6 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι και κομμένοι σε λεπτές φέτες
- ½ φλιτζάνι τεμαχισμένα καρύδια πεκάν
- Για το βαλσάμικο:
- ¼ φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
- 3 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Πρόσθεσε τις λωρίδες από την γλυκοπατάτα και αλατοπιπέρωσε.
- Σκέπασε από πάνω και μαγείρεψε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι λωρίδες.
- Παράλληλα, ανακάτεψε σε ένα μικρό κατσαρολάκι ελαφρά, το σιρόπι με το ξύδι και άφησέ το να βράσει για 3-5 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
- Αφαίρεσε από τη φωτιά και ανακάτεψε με τη μουστάρδα.
- Άπλωσε δύο κομμάτια προσούτο και άλειψε με ½ κουταλιά της σούπας τυρί κατσικίσιο.
- Μετά πασπάλισε με 1 κουταλιά της σούπας καρύδια πεκάν, με 1 χουρμά και γέμισε με τη γλυκοπατάτα.
- Τύλιξε το προσούτο καλά και τσίμπησέ το με μία οδοντογλυφίδα.
- Επανάλαβε μέχρι να φτιάξεις 6 ρολάκια.
- Αν θέλεις τα κόβεις στη μέση αλλιώς τα αφήνεις μεγάλα.
- Βάλε τα ρολάκια σε μία μεγάλη πιατέλα και γαρνίρισε με το βαλσάμικο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ