Μια πικάντικη και απολαυστική σαλάτα με γλυκοπατάτες, τσίλι και πολλά αρωματικά καρυκεύματα!
θερμίδες: 270
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 μεγάλες γλυκοπατάτες
- 1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/4 φλιτζάνι κόκκινο ξίδι (από κρασί)
- 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη χωρίς σπόρους και κομμένη στα τέσσερα
- 2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο σε σκόνη
- 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού
- 1/2 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου
- 1 ή 2 φρέσκα τσίλι τριμμένα (jalapeño, serrano, ή habanero)
- 1/4 φλιτζάνι σταφίδες (προαιρετικά)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
- Ξεφλούδισε τις γλυκοπατάτες και κόψε τες σε μικρά κομμάτια.
- Βάλτες σε ένα ταψί και ρίξε δύο κουταλιές της σούπας λάδι και ανακάτεψε.
- Αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε περιστασιακά ενώ ψήνονται για να γίνουν τραγανές και καφετί εξωτερικά, αλλά μαλακές εσωτερικά.
- Ψήσε για περίπου 30 λεπτά, αφαίρεσε από το ταψί και άφησέ τες στην άκρη.
- Ενώ ψήνονται οι πατάτες, σε ένα μπλέντερ, ανακάτεψε τις υπόλοιπες έξι κουταλιές της σούπας λάδι μαζί με το ξίδι, το πιπέρι, το κύμινο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε μέχρι να γίνει λείο.
- Ανακάτεψε τις ζεστές πατάτες με το κρεμμύδι, το δυόσμο, το τσίλι και τις σταφίδες.
- Πρόσθεσε το 1/2 φλυτζάνι της σάλτσας και ανακάτεψε, προσθέτοντας περισσότερο εάν χρειαστεί.
- Δοκίμασε για να επιλέξεις εσύ πόσο πικάντικο θες το πιάτο σου.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ