Μια απολαυστική τάρτα με αυγό, μυρωδικά και με θρεπτική κινόα. Για σένα που προσέχεις τη γραμμή σου!
θερμίδες: 247
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνι άψητη κινόα
- 8 αυγά
- 1 1/4 φλυτζάνι άπαχο γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ψιλοκομμένο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 2 φλιτζάνια συσκευασία σπανάκι χοντροκομμένο
- 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180° C.
- Λάδωσε ένα μεσαίο ταψί με το βούτυρο και άφησέ το στην άκρη.
- Βάλε την κοινόα σε ένα σουρωτήρι και ξέπλυνε με κρύο νερό και μετά στράγγιξε.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτύπησε ελαφρά τα αυγά μαζί με το γάλα, το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και την κινόα.
- Ανακάτεψε και το σπανάκι και ρίξε το μείγμα μέσα στο ταψί.
- Κάλυψε σφιχτά με αλουμινόχαρτο και ανακίνησε το ταψί απαλά προς όλες τις πλευρές για να απλωθεί η κινόα σε μία στρώση.
- Ψήσε μέχρι να πήξει για 45 λεπτά περίπου.
- Αφαίρεσε από το αλουμινόχαρτο και πασπάλισε την κορυφή ομοιόμορφα με το τυρί.
- Ξαναβάλτο στο φούρνο και ψήσε χωρίς να το σκεπάσεις μέχρι να γίνει το τυρί τραγανό για 10-15 λεπτά ακόμα.
- Όταν είναι έτοιμο, αφαίρεσε από το φούρνο και άφησέ το να κρυώσει και μετά κόψτο σε κομμάτια.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ