Μπισκοτάκια με επικάλυψης σοκολάτας και γέμιση από φουστικοβούτυρο! Μια γεύση όνειρο με λίγες θερμίδες.
θερμίδες: 177
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τα μπισκότα:
- 2/3 φλιτζάνι βούτυρο χαμηλό σε λιπαρά ή λάδι καρύδας
- 3/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι από σόγια
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως για ζαχαροπλαστική
- 3/4 φλιτζανιού αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Για τη γέμιση:
- 1 1/2 φλυτζάνια χωρίς ζάχαρη φυστικοβούτυρο
- 1/3 φλιτζάνι αγαύη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι γάλα σόγιας σε σκόνη, κοσκινισμένο
- Για την επικάλυψη:
- 4 φλιτζάνια chips μαύρης σοκολάτας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για τα μπισκότα:
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Σε ένα μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπολ, χτύπησε πολύ καλά το βούτυρο μέχρι να γίνει σαν σαντιγί.
- Πρόσθεσε τη καστανή ζάχαρη και συνέχισε να ανακατεύεις.
- Χτύπησε και το γιαούρτι με το εκχύλισμα βανίλιας και σταδιακά ρίξε μέσα το μείγμα από αλεύρι μέχρι να ανακατευτεί καλά.
- Χώρισε τη ζύμη στη μέση και τύλιξε το με λαδόκολλα και έπειτα βάλε το μέσα στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Αφαίρεσε τη ζύμη από το περιτύλιγμα και άνοιξέ τη σε μια επιφάνεια αλευρωμένη.
- Με ένα στρογγυλό κόπτη μπισκότων, κόψε τη ζύμη σε μικρά στρογγυλά σχήματα.
- Με τον αντίχειρά σου κάνε ένα βαθούλωμα στο κέντρο κάθε μπισκότου.
- Βάλε τα μπισκότα σε μια λαδόκολλα και ψήσε στο φούρνο για 9-13 λεπτά.
- Βγάλτα και άστα να κρυώσουν εντελώς.
- Για τη γέμιση:
- Χτύπησε το φυστικοβούτυρο με την αγαύη, τη βανίλια και το αλάτι.
- Σταδιακά πρόσθεσε το γάλα σόγιας σε σκόνη μέχρι το μείγμα να πήξει.
- Εάν το μείγμα είναι πολύ υγρό, πρόσθεσε περισσότερο γάλα σε σκόνη.
- Με ένα κουταλάκι, πάρε 1 έως 1 1/2 από το μείγμα φυστικοβούτυρου και κάντο σαν μπάλα. Χρησιμοποιώντας τον αντίχειρά σου, πρόσθεσε το μείγμα μέσα στο βαθούλωμα κάθε μπισκότου.
- Για την επικάλυψη σοκολάτας:
- Λιώσε τα chips σοκολάτας μέσα σε ένα φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα ανακατεύοντας κάθε φορά μέχρι τα 2/3 από τα chips να λιώσουν.
- Βγάλε από το φούρνο μικροκυμάτων και ανακάτεψε μέχρι να λιώσουν και τα υπόλοιπα.
- Σε ένα μπολ βούτυξε κάθε μπισκότο στη σοκολάτα μέχρι να καλυφθεί πλήρως και αφαίρεσε με ένα πιρούνι, σκουπίζοντας την σοκολάτα που περισσεύει.
- Τοποθέτησε τα έτοιμα μπισκότα σε μια λαδόκολλα και συνέχισε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα.
Tip
Αν δεν μπορείς να βρεις το γάλα από σόγια σε σκόνη, αντικατάστησέ το με 1/2 έως 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ