Κέικ με άρωμα και γεύση λεμονιού γαρνιρισμένο με γλάσο από λεμόνι.
θερμίδες: 272
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για το κεικ:
- 1 φλιτζάνι γάλα σόγιας
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι μήλου
- 1 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας άσπρο αλεύρι ολικής αλέσεως
- 1/3 φλυτζάνι τριμμένα αμύγδαλα ωμά
- 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/3 φλιτζάνι λάδι κανόλα
- Χυμός από μισό λεμόνι (περίπου 1 κουταλιά της σούπας)
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα λεμονιού
- Γλάσο λεμόνι:
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλιά της σούπας γάλα σόγιας
- 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα λεμονιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180ºC και ψέκασε ελαφρά ένα ταψί.
- Σε ένα μεσαίο μπολ, χτύπησε ελαφρά το γάλα σόγιας και το μηλόξυδο, και άφησέ το στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι με τα αμύγδαλα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Σε ένα μεσαίο μπολ, με το μείγμα γάλα σόγιας και το ξύδι, πρόσθεσε τη ζάχαρη, το λάδι, το χυμό λεμονιού, και το εκχύλισμα λεμονιού και ανακάτεψε καλά.
- Κάνε ένα βαθούλωμα στα ξηρά συστατικά και ρίξε μέσα τα υγρά και ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνουν ένα.
- Ρίξε το μείγμα στο ταψί και ψήσε για 35-40 λεπτά.
- Άφησέ το να κρυώσει για 10 λεπτά.
- Χτύπησε ελαφρά όλα τα υλικά για το γλάσο.
- Μόλις το κέικ κρυώσει εντελώς, ρίξε από πάνω το γλάσο!
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ