Ένα διαφορετικό πιλάφι σου προτείνουμε που είναι χορταστικό και υπερπλήρες σε φυτικές ίνες!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- μισό φλιτζ. σιτάρι ή κριθάρι
- μισό φλιτζ. άγριο ρύζι
- 4 φλιτζ. ζωμό κότας ή λαχανικών
- 2 1/3 φλιτζ. γλυκοπατάτα ψιλοκομμένη
- 2/3 φλιτζ. αποξηραμένα κράνμπερις
- 1 κλωνάρι σέλερι
- 1 κ.σούπας βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- μισό κουταλάκι αλάτι
- λίγο πιπέρι
- 2 μέτρια μήλα ψηλοκομμένα
- μισό φλιτζ. ψιλοκομμένα καρύδια
- μισό φλιτζ. ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κ.σούπας φρέσκο θυμάρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε και στράγγισε το σιτάρι και το ρύζι.
- Βάλε το σιτάρι, το ρύζι, το ζωμό, την γλυκοπατάτα, τα κράνμπερις, το σέλετι, το βούτυρο, το σκόρδο και αλατοπίπερο να βράσουν σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα μέχρι να χυλώσουν (περίπου 6 ώρες ή σε δυνατή φωτιά για 3,5 ώρες).
- Στο τέλος πρόσθεσε το μήλο, τα καρύδια, τα πράσινα κρεμμυδάκια και το θυμάρι και ανακάτεψε.
Tip
Το πιλάφι αυτό θέλει πολύ καλό βράσιμο διότι πρέπει να μαλακώσουν πολύ το άγριο ρύζι και το σιτάρι πριν καταναλωθούν.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ