Ένα αφράτο, σπογγώδες σουφλέ με το φρούτο που έχεις πάντα στο ντουλάπι της κουζίνας. Α, και με λιγότερες από 160 θερμίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κουτ. της σούπας μαργαρίνη
- 5 κουτ. της σούπας μαύρη ζάχαρη
- 2 ώριμες μπανάνες λιωμένες
- 1 κουτ. της σούπας χυμό lime
- 1 μεγάλος κρόκος αβγού
- Τα ασπράδια από 3 μεγάλα αβγά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
- Βουτυρώνεις τέσσερα φορμάκια με τη μαργαρίνη. Προσθέτεις δυο κουταλιές ζάχαρη στο πρώτο και περιστρέφεις να πάει παντού. Γυρίζεις τη ζάχαρη που περισσεύει στο επόμενο και κάνεις το ίδιο και στα τέσσερα φορμάκια.
- Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων λιώνεις τη μπανάνα, μαζί με το χυμό lime, τον κρόκο αυγού και 2 κ.σ. ζάχαρη να γίνουν ένα σώμα. Γυρίζεις το μείγμα σε μεγάλο μπολ.
- Χτυπάς τα ασπράδια σε ανοξείδωτο καθαρό σκεύος με μια πρέζα αλάτι ώσπου να σφίξουν. Προσθέτεις μια κ.σ. ζάχαρη και συνεχίζεις το χτύπημα να γίνει γυαλιστερή μαρέγκα.
- Γυρίζεις το ένα τέταρτο της μαρέγκας στο μείγμα με τη μπανάνα και χτυπάς με σύρμα να ενωθεί. Στη συνέχεια, γυρνάς στο μπολ την υπόλοιπη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα να ενωθεί.
- Μοιράζεις το μείγμα στα φορμάκια και χτυπάς απαλά στον πάγκο να ευθυγραμμίσεις την επιφάνεια. Βάζεις τα φορμάκια σε λαδόκολλα και σε ταψάκι και ψήνεις για 15′ λεπτά περίπου να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα. Σερβίρεις αμέσως.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ