Μια γλυκιά αμαρτία που ήρθε να σε απελευθερώσει από τις ενοχές σου! Σουφλέ σοκολάτας με λίγες θερμίδες.
θερμίδες: 232
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι ψημένα φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα
- 1 3/4 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1/4 φλιτζανιού κακάο
- 2 μεγάλα αυγά
- 5 μεγάλα ασπράδια αυγών
- 1000 γραμμ. γλυκόπικρη σοκολάτα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Σπρέι μαγειρικής
- 1 φλιτζάνι γάλα με 2% λιπαρά
- Λίγο αλάτι
- Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Λιώσε τα φιστίκια Αιγίνης σε ένα μίξερ για περίπου 3 1/2 λεπτά).
- Σε ένα μίξερ ανακάτεψε 1/4 φλιτζάνι βούτυρο, 1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη, το κακάο, τα αυγά και τα ασπράδια αυγών.
- Πρόσθεσε τη σοκολάτα και ανακατάψε πάνω από νερό που σιγοβράζει μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να διαλυθεί η ζάχαρη (περίπου 3 λεπτά).
- Αφαίρεσε από τη φωτιά και πρόσθεσε το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.
- Ανακάτεψε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει λείο.
- Με ένα κουτάλι μοίρασε το μείγμα μέσα σε 12 φορμάκια για muffin.
- Πάγωσε για 2 ώρες.
- Ανακάτεψε το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι βουτύρου και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη στο μίξερ.
- Πρόσθεσε το γάλα και το αλάτι μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
- Πέρασε το μείγμα μέσα από ένα κόσκινο έτσι ώστε να μείνουν μόνο τα υγρά μέσα στην κατσαρόλα.
- Βράσε και 4 λεπτά πριν το τέλος χαμήλωσε τη φωτιά για να πήξει.
- Αφαίρεσε από τη φωτιά και ρίξε σε ένα μπολ και άστο να παγώσει.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήσε το κέικ για 9 λεπτά.
- Προσπάθησε η σοκολάτα μέσα να είναι υγρή.
- Άφησέ το να κρυώσει στο ταψί για 5 λεπτά και φέρε τούμπα σε κάθε πιάτο το κέικ.
- Γαρνίρισε με σιρόπι ή ζάχαρη άχνη αν το θες.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ