Απόλαυσε την αγαπημένη σου πίτσα με λίγες θερμίδες! Η συνταγή είναι απλή και εξαιρετικά νόστιμη.
θερμίδες: 243
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 συσκευασία έτοιμη ζύμη
- 2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο κίτρινο
- Σπρέι μαγειρικής
- 1 1/2 κιλά ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 50 γραμμάρια πανσέτα
- 1/4 κούπας λεπτές φέτες φρέσκου βασιλικού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
- Τοποθέτησε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό ταψί πασπαλισμένο με καλαμποκάλευρο.
- Στρίψε τις άκρες της ζύμης με τα χέρια σου.
- Ψέκασε την επιφάνεια της ζύμης με σπρέι μαγειρικής.
- Ψήσε στους 200 βαθμούς για 8 λεπτά.
- Βγάλε από το φούρνο.
- Βάλε τις φέτες ντομάτας πάνω σε ένα χαρτί κουζίνας και κάλυψε τες με ένα επιπλέον χαρτί και περίμενε 5 λεπτά.
- Πρόσθεσε ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη το σκόρδο και το μισό φλιτζάνι μοτσαρέλα.
- Πάνω από το τυρί πρόσθεσε ομοιόμορφα τις ντομάτες και πασπάλισε με πιπέρι.
- Πρόσθεσε και το υπόλοιπο μισό φλιτζάνι τυρί και ψήσε για 5 λεπτά στους 200.
- Κόψε την πανσέτα και μαγείρεψέ την σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανή.
- Χωρίς τα λίπη, πρόσθεσέ την πάνω από την πίτσα και ψήσε για 1 λεπτό ακόμα μέχρι η κρούστα να γίνει χρυσή.
- Πασπάλισε με βασιλικό και περίμενε 2 λεπτά.
- Κόψε σε 6 κομμάτια και σέρβιρε.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ