Pizza ντομάτα μοτσαρέλα

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Απόλαυσε την αγαπημένη σου πίτσα με λίγες θερμίδες! Η συνταγή είναι απλή και εξαιρετικά νόστιμη.
θερμίδες: 243

Συστατικά

  • 1 συσκευασία έτοιμη ζύμη
  • 2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο κίτρινο
  • Σπρέι μαγειρικής
  • 1 1/2 κιλά ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 50 γραμμάρια πανσέτα
  • 1/4 κούπας λεπτές φέτες φρέσκου βασιλικού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
  • Τοποθέτησε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό ταψί πασπαλισμένο με καλαμποκάλευρο.
  • Στρίψε τις άκρες της ζύμης με τα χέρια σου.
  • Ψέκασε την επιφάνεια της ζύμης με σπρέι μαγειρικής.
  • Ψήσε στους 200 βαθμούς για 8 λεπτά.
  • Βγάλε από το φούρνο.
  • Βάλε τις φέτες ντομάτας πάνω σε ένα χαρτί κουζίνας και κάλυψε τες με ένα επιπλέον χαρτί και περίμενε 5 λεπτά.
  • Πρόσθεσε ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη το σκόρδο και το μισό φλιτζάνι μοτσαρέλα.
  • Πάνω από το τυρί πρόσθεσε ομοιόμορφα τις ντομάτες και πασπάλισε με πιπέρι.
  • Πρόσθεσε και το υπόλοιπο μισό φλιτζάνι τυρί και ψήσε για 5 λεπτά στους 200.
  • Κόψε την πανσέτα και μαγείρεψέ την σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανή.
  • Χωρίς τα λίπη, πρόσθεσέ την πάνω από την πίτσα και ψήσε για 1 λεπτό ακόμα μέχρι η κρούστα να γίνει χρυσή.
  • Πασπάλισε με βασιλικό και περίμενε 2 λεπτά.
  • Κόψε σε 6 κομμάτια και σέρβιρε.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164