Σάντουιτς με κοτόπουλο, τυρί και ένα ιδιαίτερο pesto από αγκινάρα και μαγιονέζα.
θερμίδες: 284
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 κομμάτια στήθος κοτόπουλο χωρίς πέτσα και κόκαλα κομμένα στη μέση
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- Σπρέι μαγειρικής
- 170 γραμμάρια κονσέρβα καρδιές αγκινάρας
- 1/2 κούπα τυρί ημίσκληρο (γραβιέρα)
- 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
- 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα light
- 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 6 φέτες ψωμί πολύσπορo
- 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε κάθε μισό στήθος κοτόπουλου στη μέση και κατά μήκος για να σχηματίσει 2 παϊδάκια. Πασπάλισε με 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι πιπέρι.
- Ζέστανε ένα τηγάνι γκριλ σε μέτρια-υψηλή θερμότητα, το οποίο έχεις ψεκάσει πριν με σπρέι μαγειρικής.
- Πρόσθεσε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και μαγείρεψε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Ανακάτεψε για λίγο τις αγκινάρες, τις 3 κουταλιές της σούπας τυρί, το κουκουνάρι, τη μαγιονέζα, το λάδι, το 1/4 κουταλάκι αλάτι, το 1/4 κουταλάκι πιπέρι και το σκόρδο σε ένα μπλέντερ.
- Ψήσε τις φέτες ψωμιού σε ένα ταψί για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
- Άλειψε 2 1/2 κουταλιές της σούπας σάλτσα πέστο σε κάθε φέτα.
- Πρόσθεσε κοτόπουλο, 5 κουταλιές τυρί και μαϊντανό.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ