Αρωματική σούπα βελουτέ με καρότο και τζίντζερ.
Θερμίδες: 262
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι γλυκό
- Αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ
- 57 γραμμάρια καρότα ψιλοκομμένα
- 1 μέτρια πατάτα ψιλοκομμένη
- 6 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή ζωμό λαχανικών
- 1/4 φλιτζάνι κουκουνάρια/ηλιόσπορους
- 1 1/3 φλιτζάνια γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι τριμμένο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σόταρε το κρεμμύδι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα.
- Πρόσθεσε 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακάτεψε για 10 λεπτά, έως ότου καραμελώσουν.
- Πρόσθεσε το σκόρδο και το τζίντζερ και μαγείρεψε ανακατεύοντας, 2 λεπτά ακόμα, προσέχοντας να μην καεί το μείγμα.
- Ανακάτεψε το καρότο, την πατάτα και το ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών.
- Άστο να σιγοβράσει, σκέπασε το και μαγείρεψε μέχρι τα καρότα και οι πατάτες να μαλακώσουν περίπου 20-25 λεπτά.
- Άφησέ το πάνω στο σβηστό μάτι.
- Παράλληλα σε ένα μικρό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ψήσε ελαφρά το κουκουνάρι και άφησέ το να κρυώσει.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το γιαούρτι, το μέλι, το θυμάρι και το 1/2 κουταλάκι πιπέρι.
- Με ένα μπλέντερ, πολτοποίησε τη σούπα μέχρι να γίνει πουρέ.
- Σέρβιρε με μια κουταλιά από το μείγμα γιαούρτι και με μερικά κουκουνάρια.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ