Λατρεύεις το προσούτο; Πρόσθεσέ το στο κοτόπουλό σου με αυτή τη συνταγή!
Θερμίδες: 202
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 παϊδάκια κοτόπουλου
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 12 φρέσκα φύλλα φασκόμηλου
- 60 γραμμάρια προσούτο κομμένο σε 8 πολύ λεπτές φέτες
- 4 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
- 1/3 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου light
- 1/4 φλιτζανιού χυμό φρέσκου λεμονιού
- 1/2 κουταλάκι κορνφλάουρ
- Φέτες λεμονιού (προαιρετικά)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίξε στο κοτόπουλο αλάτι και βάλε 3 φύλλα φασκόμηλου σε κάθε παϊδάκι.
- Τύλιξε 2 φέτες προσούτο γύρω από κάθε παϊδάκι.
- Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι.
- Πρόσθεσε το κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγείρεψε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Αφαίρεσε το κοτόπουλο από το τηγάνι και άστο να μείνει ζεστό.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το ζωμό, το χυμό λεμονιού και το κορνφλάουρ.
- Πρόσθεσε το μείγμα με το υπόλοιπο 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο στο τηγάνι για να βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Μαγείρεψε για 1 λεπτό ή μέχρι να πήξει ελαφρά, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα.
- Ρίξε τη σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο και σέρβιρε με φέτες λεμόνι, αν το θέλεις.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ