Αγαπημένο ρυζάκι με μπρόκολο και λαχταριστό τσένταρ με λίγες θερμίδες!
Θερμίδες: 293
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα μανιτάρια
- 1/2 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 1 φλυτζάνι τριμμένο τσένταρ, χαμηλό σε λιπαρά
- 1 1/2 φλιτζάνια καφέ ρύζι άβραστο
- 450 γραμμάρια μπρόκολο, ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για γεύση
- 1/2 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα (προαιρετικά)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Πρόσθεσε το βούτυρο.
- Όταν λιώσει, πρόσθεσε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγείρεψε μέχρι να μαλακώσουν.
- Αλατοπιπέρωσε και ρίξε μέσα το αλεύρι και μαγείρεψε μέχρι να ροδίσουν.
- Σιγά-σιγά ρίξε και το γάλα και άφησέ το να βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Ανακάτεψε για ένα λεπτό και σβήσε τη φωτιά.
- Πρόσθεσε μισό φλιτζάνι τυρί και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει.
- Αφού βράσεις το ρύζι και το μπρόκολο, πρόσθεσε την κρέμα τυριού και ανακάτεψε.
- Αφαίρεσε από τη φωτιά και πρόσθεσε στην κορυφή την παρμεζάνα.
- Αν θέλεις μπορείς να πασπαλίσεις με τριμμένα καρύδια.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ