Ένα πιάτο που θυμίζει Ασία και Κίνα. Ρύζι με πολλά μυρωδικά και λαχανικά που θα σε συναρπάσει.
Θερμίδες: 122
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 φλιτζάνι άψητο καστανό ρύζι
- 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
- 2/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο
- 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο καρότο
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο φρέσκο δεντρολίβανο
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Μαγείρεψε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, παραλείποντας το αλάτι.
- Ενώ μαγειρεύεις το ρύζι , ζέστανε ένα μεσαίο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.
- Πρόσθεσε το λάδι και μετά σόταρε για 5 λεπτά το κρεμμύδι, το σέλινο και το καρότο.
- Αφαίρεσε από τη φωτιά και ανακάτεψε μέσα το μαϊντανό και τα υπόλοιπα συστατικά.
- Πρόσθεσε το μείγμα λαχανικών στο μαγειρεμένο ρύζι και ανακάτεψε.
- Σέρβιρε αμέσως.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ