Μια αγαπημένη ιταλική συνταγή που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου τώρα στο σπίτι!
Θερμίδες: 293
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Περίπου 1 1/4 φλιτζάνια αλεύρι
- 2 ολόκληρα αυγά, συν 6 κρόκους αυγών και 1 ασπράδι αυγού
- 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά της σούπας συν 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 φλιτζάνια φύλλα σέσκουλα
- 1/4 φλιτζάνι πλήρες γάλα light
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 1/8-1/4 κουτ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1/4 – 1/2 κουτ. σπόροι παπαρούνας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μίξερ με το εργαλείο για ζύμες, ανακάτεψε το αλεύρι με τι αλάτι και πρόσθεσε ένα ένα τα αβγά ανακατεύοντας σε μέτρια ταχύτητα.
- Ράντισε με ελαιόλαδο και συνέχισε το ανακάτεμα μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης.
- Ρίξε λίγο αλεύρι σε ένα πάγκο, και δούλεψε τη ζύμη μέχρι να γίνει ελαστική και ομοιογενής.
- Τύλιξέ την με πλαστική μεμβράνη και τοποθέτησέ την στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Σε μια κατσαρόλα πρόσθεσε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και ρίξε μέσα τα σέσκουλα.
- Μαγείρεψε μέχρι να βράσουν για 3 λεπτά.
- Αφαίρεσε με μία κουτάλα και στύψε τα καλά να μην έχουν καθόλου νερό.
- Ψιλόκοψέ τα και ανακάτεψε τα με το γάλα, 1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα και το υπόλοιπο 1/4 κουτ. αλάτι και πιπέρι.
- Άφησέ τα στην άκρη.
- Βγάλε τη ζύμη από το ψυγείο και πασπάλισε με αλεύρι.
- Σχημάτισε ένα ορθογώνιο και πέρνα το από το μηχάνημα των ζυμαρικών 2-3 φορές χρησιμοποιώντας τα χέρια σου για να κρατάς το λεπτό στρώμα που προκύπτει.
- Η ζύμη πρέπει να έχει το πάχος ενός φύλλου χαρτιού.
- Ρίξε στον πάγκο αλεύρι και τοποθέτησε το λεπτό φύλλο της ζύμης.
- Με ένα πινέλο άλειψε την επιφάνεια με τον 1 κρόκο και τοποθέτησε σε απόσταση μεταξύ τους αλλά στη σειρά μία κουταλιά του γλυκού από τη γέμιση.
- Δίπλωσε τη ζύμη στα δύο και πάτα ώστε να κολλήσει καλά.
- Με τα δάχτυλα, πάτα καλά και την περιοχή ανάμεσα στη γέμιση.
- Με ένα κόπτη για ζυμαρικά, κόψε σε τετράγωνα σχήματα και τοποθέτησε σε έναν αλευρωμένο δίσκο.
- Βεβαιώσου πως οι άκρες είναι καλά κολλημένες μεταξύ τους.
- Βράσε αρκετό νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και πρόσθεσε αλάτι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Προσεκτικά τοποθέτησε τα ραβιόλια, περίπου 3-4 κάθε φορά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Βράσε για 2-3 λεπτά και χρησιμοποιώντας μία σουρωτή κουτάλα, αφαίρεσε από την κατσαρόλα. Τοποθέτησε σε ένα βαθύ πιάτο με λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο και κάλυψε με αλουμινόχαρτο μέχρι να βράσουν και τα υπόλοιπα.
- Πασπάλισε με σπόρους παπαρούνας και υπόλοιπη παρμεζάνα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ