Δώσε στις πατάτες σου άρωμα φρεσκάδας με το θυμάρι και το δεντρολίβανο!
Θερμίδες: 272
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1½ κιλό μικρές πατάτες
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 3 κλαδάκια θυμάρι
- 3 κλωναράκια θυμάρι λεμονιών
- 2 κλαδάκια δεντρολίβανο
- 3 φύλλα δάφνης
- 1 ξύσμα λεμονιού
- 600 ml ζωμό κοτόπουλου/λαχανικών χωρίς λιπαρά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε το πάνω και κάτω μέρος της κάθε πατάτας, έτσι ώστε να είναι σε επίπεδη θέση και στις δύο πλευρές.
- Τηγάνισε τις πατάτες σε ένα μεγάλο τηγάνι και από τις δύο πλευρές μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα, για 10-15 λεπτά.
- Πρόσθεσε το σκόρδο, το θυμάρι,το δεντρολίβανο, τα φύλλα δάφνης και το ξύσμα, και ρίξε αρκετό από τον ζωμό για να καλύψει τις πατάτες μέχρι τη μέση.
- Σιγόβρασε για 20-30 λεπτά, και στη συνέχεια γύρισε τις πατάτες και μαγείρεψε από την άλλη πλευρά για ακόμη 20-30 λεπτά, προσθέτοντας ζωμό όταν εξατμίζεται.
- Συνέχισε να μαγειρεύεις μέχρι οι πατάτες να είναι τρυφερές, αλατοπιπέρωσε και σέρβιρε.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ