Μπισκότα με γλάσο σοκολάτας

5
Mερίδες

Αφράτα μπισκοτάκια με γλάσο από σοκολάτα γάλακτος και λευκή!
Θερμίδες: 88/ μερίδα

Συστατικά

  • Μπισκότα:
  • 1 φλιτζάνι για κάθε χρήση αλεύρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 4 κουταλιές βούτυρο μαλακό
  • 2/3 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 μεγάλο ασπράδι αυγού
  • Σπρέι μαγειρικής
  • Γλάσο:
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας γάλα χωρίς λιπαρά
  • 12 γραμμάρια ημίγλυκη σοκολάτα
  • 12 γραμμάρια λευκή σοκολάτα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για τα μπισκότα:
  • Ανακάτεψε καλά με ένα σύρμα το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μπολ και άφησέ το στην άκρη.
  • Χτύπησε το βούτυρο με ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
  • Σταδιακά πρόσθεσε την κρυσταλλική ζάχαρη, χτυπώντας μέχρι να αναμιχθούν καλά.
  • Πρόσθεσε τη βανίλια και το ασπράδι αυγού και χτύπησε καλά.
  • Πρόσθεσε και το μείγμα αλευριού και συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα.
  • Βάλε τη ζύμη σε μια λαδόκολλα 16 εκατοστών και τύλιξέ την.
  • Βάλε την στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσει.
  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 ° C.
  • Βγάλε τη ζύμη από το ψυγείο και κόψε σε 24 φέτες και σε πάχος 2.5 εκατοστών.
  • Βάλτες σε ένα αντικολλητικό χαρτί και ψήσε για 8-10 λεπτά.
  • Βγάλε τα μπισκότα από το φούρνο και άσε τα να κρυώσουν.
  • Για το γλάσο:
  • Ανακάτεψε την ζάχαρη άχνη και το κακάο σε ένα μικρό μπολ.
  • Πρόσθεσε το γάλα και ανακάτεψε καλά.
  • Άπλωσε το γλάσο πάνω από τα μπισκότα και μέσα στο κέντρο. Άσε τα να κρυώσουν.
  • Λιώσε την ημίγλυκη σοκολάτα και την λευκή ξεχωριστά.
  • Γέμισε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με την ημίγλυκη και άλλη μια με τη λευκή.
  • Κόψε τις άκρες τους και γαρνίρισε πάνω από τα μπισκότα.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164