Μαρέγκα με επικάλυψη σοκολάτας και τριμμένο φουντούκι!
Θερμίδες: 135
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 5 μεγάλα ασπράδια αυγών
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 85 γραμμάρια ημίγλυκη σοκολάτα
- 1/3 κούπα ολόκληρα φουντούκια, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 °C.
- Χτύπησε τα ασπράδια αυγού με ένα μίξερ μέχρι να γίνουν αφρός.
- Πρόσθεσε την κρέμα ταρτάρ και το αλάτι και ανακάτεψε πολύ καλά.
- Σταδιακά πρόσθεσε τη ζάχαρη, από 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά και ανακάτευε.
- Πρόσθεσε και τη βανίλια και χτύπησε για 1 λεπτό.
- Χώρισε τη ζύμη σε 24 μπάλες και βάλτες σε ένα αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήσε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα (οι μαρέγκες δεν πρέπει να κολλάνε στα δάχτυλα).
- Κλείσε τον φούρνο και άσε τις μαρέγκες να κρυώσουν μέσα στο φούρνο για 1 ώρα.
- Αφαίρεσε προσεκτικά από το χαρτί.
- Λιώσε τη σοκολάτα σε υψηλή ταχύτητα για 1 λεπτό, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει.
- Βούτηξε τη μία πλευρά της μαρέγκας στη λιωμένη σοκολάτα και πασπάλισε με ψιλοκομμένα φουντούκια.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ