Τούρτα λάιμ

5
Mερίδες

Υπέροχη τούρτα με κρέμα λάιμ και δροσερή επικάλυψη από λάιμ και δυόσμο!
Θερμίδες: 290/μερίδα

Συστατικά

  • Κρέμα:
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φλούδα λάιμ
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λάιμ (περίπου 2 λάιμ)
  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
  • Κέικ:
  • Σπρέι μαγειρικής
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για κέικ
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι κοσκινισμένο για κέικ
  • 1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 7 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1/3 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λάιμ (περίπου 3 λάιμ)
  • 3 κουταλιές της σούπας νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φλούδα λάιμ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα λεμονιού
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 8 ασπράδια αυγών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ
  • Επικάλυψη:
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ (περίπου 1 λάιμ)
  • 2 1/2 φλιτζάνια σαντιγί χωρίς λιπαρά
  • Φρέσκα κλωνάρια δυόσμου (προαιρετικά)
  • Φρέσκα βατόμουρα (προαιρετικά)
  • Φέτες λάιμ (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για την κρέμα:
  • Ανακάτεψε 1 κουταλάκι του γλυκού φλούδα λάιμ, 1/4 του φλιτζανιού χυμό λάιμ, και ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα σε ένα μικρό μπολ.
  • Κάλυψε και κατάψυξε για 3 ώρες.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Για το κέικ:
  • Ψέκασε ένα ταψί στρογγυλό 20 εκατοστών με σπρέι μαγειρικής και μετά με 1 κουταλιά αλεύρι.
  • Ανακάτεψε 2 φλιτζάνια αλεύρι, 1 φλιτζάνι ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ, με ένα σύρμα.
  • Ανακάτεψε το λάδι, 1/3 φλιτζάνι χυμό, 3 κουταλιές της σούπας νερό, 1 κουταλάκι του γλυκού φλούδα, εκχύλισμα λεμονιού, και τους κρόκους αυγών σε ένα μέτριο μπολ, με ένα σύρμα. Πρόσθεσε το μείγμα του λαδιού στο μείγμα αλευριού και χτύπησε με ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να μαλακώσει.
  • Βάλε τα ασπράδια αυγών σε ένα μεγάλο μπολ και χτύπησε με ένα μίξερ σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
  • Πρόσθεσε την κρέμα ταρτάρ και χτύπησε πολύ καλά.
  • Σιγά σιγά πρόσθεσε το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη, από 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά.
  • Με προσοχή ρίξε ένα τέταρτο από το μείγμα με τα ασπράδια αυγού μέσα στο μείγμα αλευριού μέχρι να προσθέσεις όλο το μείγμα από τα αυγά.
  • Ψήσε το κέικ στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά και αφαίρεσε από τον φούρνο και άσε 10 λεπτά να κρυώσει.
  • Για την επικάλυψη:
  • Ανακάτεψε 3 κουταλιές ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ σε ένα μικρό γυάλινο μπολ και ζέστανε το σε υψηλή θερμότητα στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα.
  • Άστο να κρυώσει και ανακάτεψε με τη σαντιγί.
  • Βάλε το ένα στρώμα κέικ σε ένα πιάτο και άπλωσε τη μισή κρέμα πάνω.
  • Βάλε το 2ο στρώμα από πάνω και άπλωσε το άλλο μισό της κρέμας.
  • Τέλος βάλε και το 3ο και άπλωσε με την επικάλυψη στην κορυφή και στα πλάγια της τούρτας.
  • Γαρνίρισε με δυόσμο, βατόμουρα, και φέτες λάιμ αν θέλεις.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164