Κορμός με mango και passion fruits

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Light κορμός με φρούτα και γέμιση κρέμα! Το καλύτερο επιδόρπιο για ένα γιορτινό τραπέζι.
Θερμίδες: 153/ μερίδα

Συστατικά

  • 3 αυγά
  • 85g ζάχαρη άχνη, συν 1 κουταλιά της σούπας
  • 85g αλεύρι, κοσκινισμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για τη γέμιση
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 2 μεγάλα ώριμα φρούτα του πάθους καθαρισμένα
  • 2 μάνγκο, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 250g κατεψυγμένα raspberry
  • 200g γιαούρτι με 2% λιπαρά ή τυρί κρέμα χαμηλό σε λιπαρά
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200C.
  • Βάλε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτύπησέ τα με ένα μίξερ μέχρι να πήξουν για περίπου 5 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και στη συνέχεια, τη βανίλια.
  • Βάλε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήσε για 12-15 λεπτά.
  • Αναποδογύρισε τη ζύμη σε ένα φύλλο χαρτί που έχεις πασπαλίσει με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη.
  • Τύλιξέ την και άστο να κρυώσει τελείως.
  • Ανακάτεψε τη ζάχαρη, τα φρούτα του πάθους και το ένα τρίτο του μάνγκο και τα raspberries μέσα στο γιαούρτι.
  • Ξετύλιξε τον κορμό και γέμισέ το με την κρέμα που έφτιαξες και μετά τυλιξέ τον.
  • Σέρβιρε με τα υπόλοιπα φρούτα.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164