Δροσερή, χορταστική και πολύ νόστιμη. Επωφελήσου τα θρεπτικά συστατικά των ξηρών καρπών αλλά και τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες της κινόας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι κινόα
- 2 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι
- 1 μικρό κεφάλι κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι ντοματάκια κομμένα στη μέση
- 1 κεφάλι μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια
- 2 μεγάλες γλυκοπατάτες κομμένες στη μέση
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο
- 2 κουταλιές της σούπας ωμά κάσιους
- 2 κουταλιές της σούπας ωμά ολόκληρα αμύγδαλα
- θαλασσινό αλάτι και πιπέρι για γεύση
Τρόπος Μαγειρέματος
- Μαγείρεψε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Παράλληλα ψήσε ελαφρά το μπρόκολο και τις λυκοπατάτες στον ατμό σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε το σπανάκι, το λάχανο, την μαγειρεμένη κινόα, το μπρόκολο και τις γλυκοπατάτες.
- Σε ένα μικρό μπολ χτύπησε ελαφρά το λάδι, το χυμό λεμονιού και το ξύδι και ρίξε τα πάνω στη σαλάτα.
- Πρόσθεσε κάσιους και αμύγδαλα, ανακάτεψε και σέρβιρε.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ