Απολαυστικό και αρκετά χορταστικό. Μια κλασική συνταγή ζυμαρικών που λατρεύουμε. Τώρα με λίγες θερμίδες!
Θερμίδες: 228
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 συσκευασία ζυμαρικά (κατά προτίμηση λεπτό σπαγγέτι)
- 3 κουταλιές της σούπας λάδι
- 5 μεσαίου μεγέθους μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- Αλάτι και πιπέρι
- 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 227 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι
- 3 ντομάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
- Μαϊντανός για γαρνιτούρα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε τα μακαρόνια και στράγγιξέ τα.
- Ζέστανε μια κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σόταρε τα μανιτάρια για 8 λεπτά.
- Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι και μαγείρεψε για ένα επιπλέον λεπτό.
- Αφαίρεσε τα μανιτάρια από το τηγάνι και πρόσθεσε άλλη μια κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι.
- Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σόταρε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
- Πρόσθεσε και το σκόρδο, και σόταρε δύο λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Αφαίρεσε και το κρεμμύδι και το σκόρδο και ξαναβάλε το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτοντας το υπόλοιπο λάδι.
- Πρόσθεσε το σπανάκι και σόταρε για 2 λεπτά.
- Ρίξε μέσα τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο και στη συνέχεια πρόσθεσε τις ντομάτες στο τηγάνι με το σπανάκι και μαγείρεψε σε μέτρια-υψηλή θερμότητα.
- Πρόσθεσε το λευκό κρασί και μαγείρεψε μέχρι να μειωθεί κατά τα δύο τρίτα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Συνέχισε να ανακατεύεις και μαγείρεψε για πέντε λεπτά ακόμα μέχρι η σάλτσα να πήξει.
- Ανακάτεψε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και είναι έτοιμα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ