Τώρα τα ζυμαρικά με κρέμα γάκατος και τυρί δεν είναι πια απαγορευμένη επιθυμία! Ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο με λίγες θερμίδες κατευθείαν στο τραπέζι σου.
Θερμίδες: 300
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κονσέρβα ντομάτες σε κομμάτια
- 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος light
- 6 κουταλιές της σούπας άπαχο γάλα
- 228 γραμμάρια πέννες ολικής αλέσεως
- 1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα, συν έξτρα για το σερβίρισμα
- Φρέσκο βασιλικό
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε τις πέννες για λίγα λεπτά για να γίνουν al dente.
- Ζέστανε δύο κουταλιές του γλυκού λάδι και σώταρε το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά, για περίπου τρία λεπτά.
- Πρόσθεσε το κρεμμύδι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, σκέπασε και μαγείρεψε μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει, για περίπου δύο λεπτά.
- Πρόσθεσε την ντομάτα, το 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, και το κόκκινο πιπέρι.
- Άφησέ τα να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
- Ανακάτεψε την κρέμα γάλακτος και το γάλα εβαπορέ και σιγόβρασε για ένα λεπτό.
- Αφού η σάλτσα βράσει για 5 λεπτά, πρόσθεσε και τα ζυμαρικά και ανακάτεψε.
- Για το σερβίρισμα, γαρνίρισε με βασιλικό και μαύρο πιπέρι.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ