Συνταγή για χοιρινά μπριζολάκια βουτηγμένα σε κρεμώδη σάλτσα

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη μικρών και μεγάλων. Τα κλασικά αγαπημένα χοιρινά μπριζολάκια “παντρεύονται” την κρεμώδη σάλτσα και τα μυρωδικά και δημιουργούν ένα ασυναγώνιστο πιάτο! 

Συστατικά

Για τα μπριζολάκια:

  • 4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο
  • 2 κουτ. της σούπας βούτυρο
  • 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουτ. του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κουτ. του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
  • 1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι

Για την κρεμώδη σάλτσα:

  • 2 κουτ. της σούπας βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κουτ. της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • Χυμός 1/2 λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
  • 1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
  • 4 κλωνάρια θυμάρι (μόνο φύλλα)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, πλένεις και καθαρίζεις πολύ καλά τα μπριζολάκια σου.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη.
  • Περνάς τα μπριζολάκια σου πολύ καλά από το παραπάνω μείγμα.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώνεις αρχικά το βούτυρο και ψήνεις τα μπριζολάκια σου για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά, προκειμένου να τα θωρακίσεις.
  • Μεταφέρεις τα μπριζολάκια σε ένα πιάτο με αντικολλητικό χαρτί.
  • Στο ίδιο τηγάνι, λιώνεις το βούτυρο για τη σάλτσα και σοτάρεις με το σκόρδο για 3 λεπτά. Προσθέτεις το αλεύρι και το κρασί ανακατεύοντας παράλληλα. Προσθέτεις την κρέμα γάλακτος και το ζωμό κοτόπουλου. Στύβεις το λεμόνι και συνεχίζεις το ανακάτεμα.
  • Ρίχνεις στο τηγάνι και το θυμάρι με τη ρίγανη και αλατοπιπέρωσε τη σάλτσα, αφήνοντάς τη να σιγοβράσει για περίπου τρία λεπτά.
  • Προσθέτεις τα μπριζολάκια, χαμηλώνεις τη θερμοκρασία και σιγοβράζεις για 7-8 λεπτά.

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164