Πέννες alfredo με μανιτάρια στον φούρνο

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένα απίστευτο πιάτο με πέννες, μανιτάρια, κρέμα alfredo και τυρί λιωμένο στον φούρνο!
Θερμίδες: 360

Συστατικά

  • 1 συσκευασία πέννες ολικής αλέσεως (ή όποιο άλλο παρόμοιο ζυμαρικό επιθυμείς)
  • 1 κουνουπίδι (περίπου 6-7 φλιτζάνια μπουκετάκια)
  • 3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου χαμηλό σε λιπαρά
  • ¾ φλιτζάνια γάλα
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κιλό φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί γραβιέρα
  • φρέσκο ​​φασκόμηλο κομμένο σε λεπτές λωρίδες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Μαγείρεψε τα μακαρόνια για 5 λεπτά, να είναι al dente, στράγγιξε και λάδωσέ τα με λίγο λάδι.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό βράσε το κουνουπίδι και μαγείρεψε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  • Στο μεταξύ, σόταρε το ψιλοκομμένο σκόρδο με μια κουταλιά της σούπας βούτυρο. Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, μετάφερε το κουνουπίδι σε ένα μπλέντερ με 2 φλιτζάνια ζωμό, γάλα, λάδι, αλάτι και το σοταρισμένο σκόρδο.
  • Χτύπησέ τα καλά μέχρι να γίνουν σαν πουρές.
  • Ζέστανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Λιώσε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα πολύ μεγάλο τηγάνι και σόταρε τα μανιτάρια.
  • Πρόσθεσε μέσα στο τηγάνι τα βρασμένα ζυμαρικά, την σάλτσα κουνουπίδι και τον υπόλοιπο ζωμό για να μην κολλήσει το φαγητό.
  • Βάλε το φαγητό σε ένα βαθύ ταψί, πασπάλισε με τυρί και ψήσε στον φούρνο στους 200 για 10-15 λεπτά.
  • Αν δεις ότι τα μανιτάρια στεγνώνουν, ανακάτεψε για να πάει η κρέμα και πάλι σε όλο το φαγητό.
  • Σέρβιρε με φρέσκο ​​φασκόμηλο σε λωρίδες.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164