Είναι η αγαπημενη συνταγή των σεφ και όχι άδικα μιας και η γεύση του κουνουπιδιού σε αυτή τη σούπα βελουτέ είναι φανταστική.
Θερμίδες: 135
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κεφάλι κουνουπίδι, κομμένο σε μικρά κομματάκια
- 2 κουταλιές της σούπας ψημένο σκόρδο αρωματισμένο με ελαιόλαδο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 συσκευασία ζωμό κοτόπουλου
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 κουταλιά ξηρό σέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 230 βαθμούς.
- Βάλε το κουνουπίδι σε ένα μικρό ταψί, ρίξε λάδι από πάνω, μοσχοκάρυδο,σκόνη σκόρδου, αλάτι, πιπέρι και ανακάτεψε.
- Ψήσε το κουνουπίδι στον προθερμασμένο φούρνο ανακατεύοντας κάθε 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει από 30 έως 40 λεπτά.
- Βγάλε από το φούρνο και άφησέ το στην άκρη.
- Λιώσε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαγείρεψε, ανακατεύοντας για περίπου 10 λεπτά.
- Πασπάλισε τα κρεμμύδια με αλεύρι και ανακάτεψε.
- Σιγά-σιγά ρίξε το ζωμό κοτόπουλου και το γάλα στο τηγάνι και ανακάτεψε με ένα σύρμα μέχρι όλο το αλεύρι να διαλυθεί.
- Άφησέ το να βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει και μετά χαμήλωσε τη φωτιά.
- Ανακάτεψε το σέρι και το καβουρδισμένο κουνουπίδι και σέρβιρε.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ