Μια ακόμα πρωτότυπη συνταγή για να απολαύσεις τον αγαπημένο σου τόνο. Νόστιμο μπέργκερ με μια ιδιαίτερη σάλτσα και με λίγες θερμίδες.
Θερμίδες: 293
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τα μπιφτέκια:
- 1/2 κιλό τόνο, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
- 1 μικρό κρεμμύδι λιωμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 ολόκληρα ψωμάκια για χάμπουργκερ ολικής αλέσεως
- 1/4 φλιτζάνι σος πάπρικα λεμόνι
- 1 χούφτα ρόκα
- Για τη σάλτσα:
- 1/3 φλιτζάνι μαγιονέζα
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- μια μικρή πρέζα πιπέρι καγιέν
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε τον τόνο, τη μουστάρδα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, και το αλάτι σε ένα μπολ.
- Ανακάτεψε καλά με τα χέρια σου και φτιάξε δύο μεγάλα μπιφτέκια.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι που έχεις ρίξει ελαιόλαδο, ψήσε τα μπιφτέκια.
- Από 3-4 λεπτά κάθε πλευρά, εξωτερικά να είναι καλά ψημένα αλλά στο κέντρο τους μαλακά.
- Για τη σάλτσα ανακάτεψε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ ή χτύπησέ τα ελαφρά στο χέρι.
- Άλειψε και τις δύο εσωτερικές πλευρές των ψωμιών με τη σάλτσα και πρόσθεσε ένα μπιφτέκι με μια χούφτα ρόκα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ