Μια ιδιαίτερη συνταγή για πίτσα με τον αγαπημένο σου και θρεπτικό σολομό!
Θερμίδες: 300
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 φλυτζάνι ζεστό νερό
- 1/2 κουταλάκι ξηρή μαγιά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό
- αλεύρι (περίπου 1 1/4 φλιτζάνια)
- Σπρέι μαγειρικής
- 1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο κίτρινο
- 1/3 φλιτζάνι τυρί κρέμα χαμηλό σε λιπαρά
- 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη, στραγγισμένη
- 4 φέτες κρεμμύδι σε ροδέλες
- 85 γραμμάρια κρύο καπνιστό σολομό, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό και μαγιά στο μίξερ και άφησε το μείγμα να σταθεί 5 λεπτά.
- Πρόσθεσε το λάδι και το αλάτι στο μείγμα της μαγιάς.
- Πασπάλισε με αλεύρι πάνω από τη μαγιά και ανακάτεψε για ακόμα 2 λεπτά.
- Ψέκασε τη ζύμη με σπρέι μαγειρικής και βάλε την σε ένα μεγάλο μπολ.
- Κλείσε το με μια πλαστική μεμβράνη και βάλε την στο ψυγείο για 24 ώρες.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 για 30 λεπτά.
- Βγάλε τη ζύμη από το ψυγείο και άφησέ την να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα.
- Άνοιξε τη ζύμη σε έναν κύκλο πασπαλίζοντας με καλαμποκάλευρο.
- Ψήσε τη ζύμη για 4 λεπτά, βγάλε από το φούρνο και άπλωσε από πάνω ομοιόμορφα το τυρί.
- Πάνω από το τυρί ρίξε την κάπαρη και το κρεμμύδι και ψήσε για επιπλέον 5 λεπτά.
- Πρόσθεσε το σολομό και πασπάλισε με άνηθο.
- Κόψε την πίτσα σε κομμάτια.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ