Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για το Σαββατοκύριακο! Τα μπαχαρικά ενεργοποιούν τον μεταβολισμό σου, όσο εσύ απολαμβάνεις την τραγανότητα και την πικάντικη εσάνς τους.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 φλιτζάνια ρεβίθια
- 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 3 κουτ. της σούπας γλυκιά πάπρικα
- 2 κουτ. της σούπας καυτερή πάπρικα
- 2 κουτ. της σούπας κάρυ
- 1 κουτ. της σούπας τζίντζερ
- 2 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
- 2 κουτ. της σούπας βασιλικός
- αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, από το προηγούμενο βράδυ, βάζεις τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό και τα αφήνεις εκεί.
- Την επόμενη ημέρα, αφαιρείς το νερό και μεταφέρεις τα ρεβίθια σε ένα μπολ. Τα ραντίζεις με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύεις απαλά.
- Σε ένα μικρό μπολάκι, αναμειγνύεις τα υπόλοιπα μπαχαρικά και τα προσθέτεις στο μεγάλο μπολ. Ανακατεύεις καλά.
- Στρώνεις μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώνεις τα ρεβίθια σε μικρή απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήνεις για περίπου 25 λεπτά στους 180 βαθμούς C, ανακατεύοντας δύο φορές και κοιτώντας πότε απλά θα συρρικνωθούν.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ