Απολαυστικά μαρεγκάκια σε σχήμα καρδούλα για να εντυπωσιάσεις τον αγαπημένο σου! Η συνταγή είναι πολύ απλή!
Θερμίδες:108/μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 ασπράδι αυγού
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ
- 1/4 φλιτζάνι συν 2 κουτ. ζάχαρη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- Περίπου 1 φλιτζάνι παγωμένο γιαούρτι φράουλα πολύ μαλακό
- Τρίμματα από λευκή σοκολάτα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μίξερ χτύπησε το ασπράδι με την κρέμα ταρτάρ μέχρι να γίνει αφρός.
- Σταδιακά πασπάλισε με τη ζάχαρη, περίπου 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
- Χτύπησε μέχρι η μαρέγκα να γίνει πολύ σκληρή και γυαλιστερή στην κορυφή, τουλάχιστον 10 λεπτά.
- Πρόσθεσε τη βανίλια και χτύπησε περίπου 30 δευτερόλεπτα περισσότερο.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 250 °.
- Βάλε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και πάνω από αυτό βάλε τις μαρέγκες που έχεις κάνει σε σχήμα καρδιά.
- Ψήσε για 45 λεπτά, κλείσε το φούρνο και άφησε τις μαρέγκες για 1.5 ώρα μέσα.
- Περίπου 1 έως 2 ώρες πριν το σερβίρισμα, γέμισε κάθε μαρέγκα με μαλακό παγωμένο γιαούρτι. Βάλε τες στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Γαρνίρσε τις μαράγκες με τριμμένη λευκή σοκολάτα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ