Τι καλύτερο για αυτή την ξεχωριστή μέρα από ένα κέικ με σοκολάτα και φρούτα του δάσους!
Θερμίδες: 300
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Σπρέι μαγειρικής
- 8 μεγάλα ασπράδια αυγών
- 1 κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 1/4 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 3/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι του κουταλιού κονσέρβα raspberry χωρίς κουκούτσι
- 170 γραμμάρια ημίγλυκη σοκολάτα
- 3/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1/2 χούφτα φρέσκα raspberry
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το φούρνο στους 200 και στο κάτω ράφι βάλε ένα ταψί που έχεις ψεκάσει με σπρέι μαγερικής.
- Σε ένα μπολ χτύπησε τα ασπράδια αυγών, 1 κουταλιά της σούπας νερό, την κρέμα ταρτάρ και το αλάτι μέχρι να γίνει σαν αφρός.
- Συνεχίστε προσθέτοντας τη ζάχαρη σταδιακά, μέχρι το κτύπημα να είναι αφράτο.
- Πρόσθεσε τη βανίλια και κτύπησε 1 λεπτό.
- Πρόσθεσε μια μικρή ποσότητα αλεύρι και επανάλαβε μέχρι να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι.
- Ρίξε το κτύπημα ομοιόμορφα στο ταψί και ψήσε για 25 έως 30 λεπτά.
- Κόψε το κέικ γύρω γύρω με ένα μαχαίρι και άφησέ το στο ράφι για 2 ώρες.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά, βράσε την κονσέρβα rasberry, ανακατεύοντας.
- Σε ένα φούρνο μικροκυμάτων, λιώσε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος.
- Γύρισε ανάποδα το κέικ πάνω σε ένα ξύλο κοπής και με ένα εργαλείο κοπής κόψε 12 στρογγυλά κομμάτια από το κέικ.
- Ρίξε1 κουταλάκι σούπας από την κονσέρβα στην κορυφή κάθε κέικ.
- Άλειψε όλες τις πλευρές κάθε κέικ με 1/4 φλιτζάνι από το γλάσο.
- Σέρβιρε με φρέσκα raspberry.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ