Κέικ με γλάσο σοκολάτα και raspberry

1+ ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τι καλύτερο για αυτή την ξεχωριστή μέρα από ένα κέικ με σοκολάτα και φρούτα του δάσους!
Θερμίδες: 300

Συστατικά

  • Σπρέι μαγειρικής
  • 8 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 1/4 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι του κουταλιού κονσέρβα raspberry χωρίς κουκούτσι
  • 170 γραμμάρια ημίγλυκη σοκολάτα
  • 3/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1/2 χούφτα φρέσκα raspberry

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το φούρνο στους 200 και στο κάτω ράφι βάλε ένα ταψί που έχεις ψεκάσει με σπρέι μαγερικής.
  • Σε ένα μπολ χτύπησε τα ασπράδια αυγών, 1 κουταλιά της σούπας νερό, την κρέμα ταρτάρ και το αλάτι μέχρι να γίνει σαν αφρός.
  • Συνεχίστε προσθέτοντας τη ζάχαρη σταδιακά, μέχρι το κτύπημα να είναι αφράτο.
  • Πρόσθεσε τη βανίλια και κτύπησε 1 λεπτό.
  • Πρόσθεσε μια μικρή ποσότητα αλεύρι και επανάλαβε μέχρι να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι.
  • Ρίξε το κτύπημα ομοιόμορφα στο ταψί και ψήσε για 25 έως 30 λεπτά.
  • Κόψε το κέικ γύρω γύρω με ένα μαχαίρι και άφησέ το στο ράφι για 2 ώρες.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά, βράσε την κονσέρβα rasberry, ανακατεύοντας.
  • Σε ένα φούρνο μικροκυμάτων, λιώσε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος.
  • Γύρισε ανάποδα το κέικ πάνω σε ένα ξύλο κοπής και με ένα εργαλείο κοπής κόψε 12 στρογγυλά κομμάτια από το κέικ.
  • Ρίξε1 κουταλάκι σούπας από την κονσέρβα στην κορυφή κάθε κέικ.
  • Άλειψε όλες τις πλευρές κάθε κέικ με 1/4 φλιτζάνι από το γλάσο.
  • Σέρβιρε με φρέσκα raspberry.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164