Καρδούλες Macarons

1+ ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Φτιάξε τα δικά σου macarons και πρόσφερέ τα στον αγαπημένο σου για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου! Είναι φούξια, είναι σε σχήμα καρδιά και πολύ νόστιμα!

Συστατικά

  • Για τα μπισκότα:
  • 60g ασπράδια αυγών
  • 65g ζάχαρη
  • 75g σκόνη αμυγδάλου
  • 55g ζάχαρη άχνη
  • υγρό χρώμα φούξια ζαχαροπλαστικής
  • Για την κρέμα:
  • 6 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • 2 φλιτζάνια βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
  • 2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας (ή αρωματικά της αρεσκείας σου)
  • 2-4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για την κρέμα:
  • Χτύπησε το βούτυρο σε ένα μίξερ μέχρι να γίνει κρεμώδες.
  • Μείωσε την ταχύτητα και πρόσθεσε τη ζάχαρη άχνη 1 φλιτζάνι κάθε φορά, μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  • Αύξησε την ταχύτητα και χτύπησε για 3 λεπτά.
  • Πρόσθεσε τη βανίλια και 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος και συνέχισε να κτυπάς για 1 λεπτό.
  • Πρόσθεσε περισσότερη κρέμα για να είναι πιο πηχτό.
  • Βάλε το στο ψυγείο για να κρυώσει.
  • Για τα μπισκότα:
  • Βάλε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
  • Σε ένα μίξερ ανακάτεψε καλά τη σκόνη αμυγδάλου και τη ζάχαρη άχνη και πέταξε τυχόν μεγάλα κομμάτια.
  • Χτύπησε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν αφρός και σιγά-σιγά πρόσθεσε τη ζάχαρη.
  • Πρέπει να γίνουν σφιχτά σαν μαρέγκα.
  • Ρίξε μέσα στη μαρέγκα το ξηρό μείγμα και πρόσθεσε το υγρό χρώμα.
  • Ρίξε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  • Με τη σακούλα ζαχαροπλαστικής φτιάξε μακαρόν στο ταψί και άφησέ τα να στεγνώσουν σε θερμοκρασία δωματίου, περίπου 1 ώρα.
  • Μόλις στεγνώσουν, ψήσε στους 200 βαθμούς για 10-20 λεπτά.
  • Όταν γίνουν, βγάλε από το φούρνο και άσε να κρυώσουν.
  • Μετά γέμισε στη μέση με την κρέμα και κάλυψε από πάνω με ένα άλλο μακαρόν.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164