Φτιάξε τα δικά σου macarons και πρόσφερέ τα στον αγαπημένο σου για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου! Είναι φούξια, είναι σε σχήμα καρδιά και πολύ νόστιμα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τα μπισκότα:
- 60g ασπράδια αυγών
- 65g ζάχαρη
- 75g σκόνη αμυγδάλου
- 55g ζάχαρη άχνη
- υγρό χρώμα φούξια ζαχαροπλαστικής
- Για την κρέμα:
- 6 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
- 2 φλιτζάνια βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
- 2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας (ή αρωματικά της αρεσκείας σου)
- 2-4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
- ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για την κρέμα:
- Χτύπησε το βούτυρο σε ένα μίξερ μέχρι να γίνει κρεμώδες.
- Μείωσε την ταχύτητα και πρόσθεσε τη ζάχαρη άχνη 1 φλιτζάνι κάθε φορά, μέχρι να αναμειχθούν καλά.
- Αύξησε την ταχύτητα και χτύπησε για 3 λεπτά.
- Πρόσθεσε τη βανίλια και 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος και συνέχισε να κτυπάς για 1 λεπτό.
- Πρόσθεσε περισσότερη κρέμα για να είναι πιο πηχτό.
- Βάλε το στο ψυγείο για να κρυώσει.
- Για τα μπισκότα:
- Βάλε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
- Σε ένα μίξερ ανακάτεψε καλά τη σκόνη αμυγδάλου και τη ζάχαρη άχνη και πέταξε τυχόν μεγάλα κομμάτια.
- Χτύπησε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν αφρός και σιγά-σιγά πρόσθεσε τη ζάχαρη.
- Πρέπει να γίνουν σφιχτά σαν μαρέγκα.
- Ρίξε μέσα στη μαρέγκα το ξηρό μείγμα και πρόσθεσε το υγρό χρώμα.
- Ρίξε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
- Με τη σακούλα ζαχαροπλαστικής φτιάξε μακαρόν στο ταψί και άφησέ τα να στεγνώσουν σε θερμοκρασία δωματίου, περίπου 1 ώρα.
- Μόλις στεγνώσουν, ψήσε στους 200 βαθμούς για 10-20 λεπτά.
- Όταν γίνουν, βγάλε από το φούρνο και άσε να κρυώσουν.
- Μετά γέμισε στη μέση με την κρέμα και κάλυψε από πάνω με ένα άλλο μακαρόν.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ