Κοτόπουλο γεμιστό με τυρί και λιαστές ντομάτες

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Γεμιστό κοτόπουλο με κατσικίσιο τυρί και λιαστές ντομάτες. Η σάλτσα που το συνοδεύει είναι απλά όνειρο!
Θερμίδες: 296

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι βραστό νερό
  • 1/3 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες χωρίς λάδι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 1/2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • 1/2 φλιτζάνι κατσικίσιο τυρί
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​βασιλικό
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 4 στήθη κοτόπουλου κομμένα στη μέση χωρίς πέτσα
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 3/4 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου χωρίς λιπαρά
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού νερού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίξε τις ντομάτες και το βραστό νερό σε ένα μπολ, κάλυψε και άφησε για 30 λεπτά.
  • Στράγγιξε και ψιλόκοψε.
  • Ζέστανε 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το1/3 φλιτζάνι κρεμμυδάκια, τη ζάχαρη, και το σκόρδο και μαγείρεψε 4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, ανακατεύοντας συχνά.
  • Πρόσθεσε 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι και ανακάτεψε.
  • Ανακάτεψε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το μείγμα κρεμμυδιού, το τυρί, το βασιλικό, και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
  • Κόψε μια οριζόντια σχισμή σε κάθε μισό κοτόπουλου και γέμισέ το με το μείγμα τυριών περίπου 2 κουταλιές της σούπας σε κάθε σχισμή.
  • Πασπάλισε το κοτόπουλο ομοιόμορφα με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαύρο πιπέρι.
  • Ζέστανε 1 κουταλιά του γλυκού λάδι στο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά.
  • Πρόσθεσε το κοτόπουλο και μαγείρεψε 6 λεπτά σε κάθε πλευρά.
  • Αφαίρεσε το κοτόπουλο από το τηγάνι, κάλυψε για να μείνει ζεστό.
  • Πρόσθεσε το ζωμό, τα υπόλοιπα κρεμμυδάκια, 2 κουταλιές της σούπας ξίδι και θυμάρι και άφησέ τα να πάρουν μια βράση.
  • Ανακάτεψε το κορν φλάουερ και το νερό με ένα σύρμα.
  • Πρόσθεσε το κορν φλάουερ στο τηγάνι και άφησέ το ναπάρει βράση.
  • Μαγείρεψε 1 λεπτό ή μέχρι η σάλτσα να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Σέρβιρε τη σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164