Σαλάτα με αυγό, γιαούρτι και μαγιονέζα και πολλά μυρωδικά που θα γίνει το αγαπημένο σου κρύο πιάτο.
Θερμίδες: 100
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 8 βραστά μεγάλα αυγά (μπορείς να αφαιρέσεις τους μισούς κρόκους)
- 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι με 0% λιπαρά απλό γιαούρτι, μείον 2 κουταλιές της σούπας
- 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα χωρίς λιπαρά
- 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Dijon
- 1/4 φλιτζάνι σέλινο, κομμένο σε κύβους
- 1/4 φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες λεπτές (περίπου 1 φρέσκο κρεμμυδάκι)
- 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ή αποξηραμένο άνηθο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1 πρέζα σκόνη σκόρδου
- 1 πρέζα ζάχαρη (προαιρετικά)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε τα αυγά για 10 λεπτά και ξέπλυνε με κρύο νερό.
- Άφησέ τα να κρυώσουν πολύ καλά για να τα καθαρίσεις.
- Κόψε τα αυγά σε πολύ μικρά κομμάτια (αν θες μπορείς να αφαιρέσεις τους κρόκους).
- Σε ένα μεγάλο μπολ, πρόσθεσε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψε πολύ καλά.
- Πρόσθεσε και τα αυγά και ανακάτεψε απαλά.
- Αλατοπιπέρωσε και τσέκαρε εάν χρειάζεται περισσότερο γιαούρτι ή μαγιονέζα για γεύση.
- Μπορείς να βάλεις τη σαλάτα στο ψυγείο για λίγες ώρες πριν σερβίρεις.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ